Ricciardo na indrukwekkende inhaalrace vierde: “Dit was bijna een perfecte dag”

03 september 2017 — Door een gridpenalty moest Daniel Ricciardo de GP van Italië als zestiende aanvatten maar dat weerhield de Australiër er niet van om na een indrukwekkende inhaalrace de vierde plaats te claimen.


“Ik ben zeer, zeer blij met het resultaat. Ik heb er echt van genoten vandaag,” zei Ricciardo nadat hij de race als vierde had geëindigd. “Het was echt leuk. Twee van mijn favoriete races heb ik van achteraan moeten starten, Silverstone en Monza.”

“Enkele mooie inhaalmanoeuvres hebben er voor gezorgd dat het opwindend was. Ik beschikte tegen het einde van de race echt over een goede snelheid. Je kan het bijna een perfecte dag noemen.”

Ricciardo reed even in derde positie maar viel na zijn pitstop terug achter beide Ferrari’s. Dankzij een knap inhaalmanoeuvre slaagde Ricicardo er echter in om Raikkonen opnieuw te passeren en als vierde te finishen.

“Ik moet hem de credits geven voor het clean en fair racen,” aldus Ricciardo. “Ik zou het manoeuvre echter bij eender wie gedaan hebben. Wanneer je doorheen het veld gaat en je hebt het momentum, dan maakt het niet uit tegen wie je moet racen.”

“Ik beseft dat hoe meer ik naar voor ging, des te moeilijker het inhalen zou worden, aangezien het snelheidsverschil dan heel wat kleiner wordt. Uiteindelijk zette ik de pinkers aan ging ik ervoor. Ik ben blij dat het lukte.”

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België