logo
 

Ricciardo: “Nog één overwinning en ik ben titelkandidaat”

02 juni 2018 — Na zijn overwinning in Monaco is Daniel Ricciardo erg gemotiveerd om verder de strijd met Mercedes en Ferrari aan te gaan. Volgens Ricciardo zijn hij en Red Bull slechts één overwinning verwijderd van een eventuele strijd om de titel.

“Het is niet onmogelijk maar ik bevind me mentaal nog niet vooraan,” aldus Ricciardo na zijn overwinning in Monaco. “Ik denk dat het na een overwinning een logische vraag is. Ze werd me ook gesteld na mijn overwinning in China en het betekent dat we kunnen meestrijden voor de titel.”

Ricciardo meent dat Hamilton in de wk-stand nog te veel voorsprong heeft om nu al te zeggen dat hij zich in de titelstrijd kan mengen.

“Lewis heeft echter nog een redelijk mooie voorsprong op mij dus momenteel zitten we nog niet in een strijd om de titel.”

“Zelfs indien dat zo zou zijn dan nog ga ik mijn manier van rijden en aanvallen niet veranderen. We moeten voorafgaand aan de zomerpauze minstens nog tijdens één race bewijzen dat we kunnen winnen. Dan zijn we misschien een mooie outsider voor de titel!”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië