Ricciardo onder de indruk van nieuwe Renault-krachtbron

18 mei 2016 — Daniel Ricciardo heeft gisteren voor het eerst de verbeterde krachtbron van Renault getest. De Australiër is onder de indruk en wilt dan ook dat Red Bull de krachtbron al meteen in Monaco gaat gebruiken. De update staat immers gepland voor de Grote Prijs in Canada twee weken later.


De update van de krachtbron van Renault staat gepland voor de Grote Prijs van Canada. De upgrade zou moeten zorgen voor een serieuze stap voorwaarts voor zowel het Red Bull team als het Renault fabrieksteam. Ricciardo verwacht niet meteen dat de krachtbron gelijkwaardig zal zijn aan de Mercedes krachtbron, maar hij heeft wel veel lof voor het werk bij Renault.

“De vooruitgang is zeker goed te merken”, vertelt Ricciardo. “De volgende stap zal de laatste stap zijn om bij Mercedes te komen. Maar we komen dichter en dat is natuurlijk opwindend.”

Na de overwinning van Max Verstappen in Spanje denkt Ricciardo dat Red Bull opnieuw een goede kans maakt in Monaco. “Monaco zal onze beste kans tot nog toe worden. We maken veel kans op de overwinning, maar de nieuwe krachtbron zou wel interessant zijn voor de pure snelheid in Monaco. Als het mogelijk is om de krachtbron al in Monaco te gebruiken, dan zie ik dat wel zitten. Maar het is een kwestie van tijd.”

Daniel Ricciardo was erg tevreden over zijn testdag op het circuit de Catalunya. “Ik denk dat we tot nog toe vrij tevreden zijn over hoe alles is verlopen. Ik was over het algemeen erg tevreden over mijn testdag. De betrouwbaarheid zat goed en alles verliep vlot.”

Ook Esteban Ocon mocht gisteren de nieuwe krachtbron van Renault testen. In zijn goudgele bolide kon hij afgelopen vrijdag amper rijden tijdens de eerste vrije training, maar gisteren reed hij 105 ronden bij elkaar.

“Je zal verrast zijn, maar de motor is erg goed. Ik kan je alvast vertellen dat de wagen zeker sneller is. We focusten ons op de betrouwbaarheid en die was goed. We hadden geen enkel probleem”, vertelt de Fransman.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België