Ricciardo: “Onder druk van Verstappen ging ik soms over de limiet”

11 februari 2018 — Daniel Ricciardo geeft toe dat hij het voorbije seizoen soms over zijn limieten ging onder druk van zijn teamgenoot, Max Verstappen.

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

Hoewel de Australiër voor het tweede seizoen op rij meer punten wist te sprokkelen dan Max Verstappen kunnen we ook niet naast het feit kijken dat de Nederlander het voorbije seizoen beter voor de dag kwam tijdens de kwalificaties.

“Ik zou zeggen dat het me enorm gepusht heeft,” aldus Ricciardo tegen ‘Autosport’. “Er waren momenten, zoals in Hongarije dat ik over mijn limieten ging. Ik voelde dat het erin zat en ik wou te veel, maar dat is mijn fout.”

“Het is aan mij om te weten waar mijn grenzen liggen en wat ik moet doen om het perfecte rondje neer te zetten. Er waren momenten dat ik te hard geprobeerd heb.”

Max Verstappen vertelt in hetzelfde ‘Autosport’ dat hij vindt dat hij het voorbije seizoen de bovenhand had bij Red Bull.

“Tot nog toe ben ik altijd in staat geweest om mijn teamgenoot te verslaan,” aldus Verstappen. “Dat vertaalt zich misschien niet altijd in punten maar in het algemeen ben ik altijd beter geweest.”

De Nederlander is er ook niet van overtuigd dat hij beter geworden is door Ricciardo als teamgenoot te hebben. Hij denkt eerder dat zijn ervaring in de Formule 1 hem een betere rijder heeft gemaakt.

“Ik ben altijd met mezelf bezig en ik probeer me altijd te verbeteren,” gaat Verstappen verder. “Ik ben niet echt bezig met wat andere rijders doen want uiteindelijk ben ik toch een ander persoon. Dus ik denk dat het beter is dat ik me op mezelf concentreer en kijk wat er beter kan.”

“Ik probeer altijd het beste rondje te rijden dat ik in me heb en als dat sneller is dan dat van Daniel is dat natuurlijk mooi meegenomen. Eerlijk gezegd denk ik dat het feit dat ik nu wat meer ervaring heb de oorzaak is dat hij het soms moeilijk heeft om me bij te houden.”

Verstappen is als een komeet de Formule 1 binnengekomen terwijl Ricciardo een uitgebreid parcours heeft afgelegd in de voorbereidende raceklassen op de F1. De Nederlander vertelt dat dat in het begin wel een rol gespeeld heeft omdat Ricciardo niet alleen in de F1 maar in het algemeen meer race-ervaring heeft.

“Maar op het gebied van snelheid zijn we altijd aan elkaar gewaagd geweest, zeker tijdens de races en ik wordt steeds beter ten opzichte van hem,” besluit Verstappen.

Ricciardo laat ook nog optekenen dat het een positieve zaak is dat hij gekoppeld is aan Verstappen.

“Het helpt ons beide onze grenzen opzoeken en dat is beter dan een teamgenoot te hebben die je elk weekend met de vingers in de neus verslaat,” besluit de Australiër.

Geschreven door Tom Schots

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België