Ricciardo onthult waarom er ‘Stop Being Them’ op zijn helm staat

24 maart 2019 — In de aanloop naar de GP van Australië kwam Daniel Ricciardo met een opvallende nieuw helmdesign. Ricciardo onthult nu wat er achter de veelbesproken woorden 'Stop Being Them' schuilgaat.

Dit bericht bekijken op Instagram

Be you. Not them. 2019 helmet. ߓ· @vladimirrys

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

2019 betekent voor Daniel Ricciardo een nieuwe start. De Australiër maakte de overstap van Red Bull naar Renault en vond dat daarbij ook een nieuw helmdesign hoorde. Dat het helmdesign opvallend is, is het minste wat je kan zeggen.

De fel roze helm met de tekst ‘Stop Being them’ zorgde voor heel wat speculaties in de paddock. Ricciardo onthult nu waarvoor die boodschap en helm staan.

Volgens Ricciardo is het niet bedoeld als ‘steek’ naar zijn oude werkgever Red Bull maar eerder een motivatie voor het komende seizoen, iets dat hem moet motiveren beter te presteren.

“Dit is niet gericht aan Red Bull, het gaat over de vrijheid die ik krijg, ook bij Renault, om te doen wat ik wil,” aldus Ricciardo. “Ik wou voor iets compleet anders, iets gek gaan.”

“De tekst ‘Stop Being Them’ is dus gewoon een aanmoediging om meer jezelf te zijn en geen trends te volgen. Indien je een bepaalde richting wil uitgaan dan moet je moedig zijn en dat gewoon doen.”

En die nieuwe start krijgt hij ook bij Renault, dat hem de voorbije weken een agenda voorschotelde waarop zo goed als geen promotionele activiteiten stonden.

“Het was echt leuk om zo’n zes weken geen luchthaven te zien, dat is de langste periode in zo’n tien jaar dat ik niet in een vliegtuig heb gezeten,” aldus Ricciardo. “Ik hou ervan om op het platteland tijd door te brengen met vrienden en eventueel enkele biertjes te drinken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België