Ricciardo op voorhand gewaarschuwd voor kerb die Verstappen raakte

21 oktober 2018 — Daniel Ricciardo laat weten dat hij op voorhand gewaarschuwd werd voor de kerbstones waarvan eentje de kwalificatie van zijn teamgenoot Verstappen verpestte.


De kwalificatie van Max Verstappen zat er al op in Q1. De jonge Nederlander beschadigde de ophanging van zijn Red Bull toen hij over een kerbstone reed en kon niet meer hersteld worden voor Q2.

Hoewel er een paar rijders waren die na het incident van Verstappen de opdracht hadden gekregen om de bewuste kerbstones te vermijden laat Ricciardo weten dat zijn engineer hem al voor de kwalificaties gewaarschuwd had.

“Ik zag vanmorgen al een aantal wagens gebruik maken van de kerbstones en ik geloof dat Max er een van was,” aldus Ricciardo gisteren tegenover ‘Motorsport.’

“Voor de kwalificaties van start gingen wierp ik even een blik op de data om te zien wat het met je auto deed en mijn engineer raadde me toen al aan van het niet te doen. Dus ging ik er gewoon afblijven.”

De Australiër gaf ook mee dat hij sowieso wel voorzichtig was met de track limits omdat hij vorig jaar zijn stuurinrichting beschadigde tijdens Q3.

“Ik herinner me nog dat ik er vorig jaar eentje geraakt heb in mijn laatste kwalificatierondje bij het uitkomen van de laatste bocht.”

“Toen ik er vorig jaar een raakte kreeg de stuurinrichting een hevige klap en mijn stuur sloeg weg. Dus zelfs toen ik het vorig jaar gebruikte had het al gevolgen. Het is het dus niet echt waard tenzij je in de allerlaatste bocht bent en het niets meer uitmaakt,” besluit Ricciardo.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België