Ricciardo pakt eindelijk eerste punten voor Red Bull

06 april 2014 — Daniel Ricciardo reed opnieuw een mooie wedstrijd, en mag dit keer wel zijn punten behouden. image

“Dit was echt een leuke race.” begon Ricciardo na de race. “Tijdens het eerste gedeelte was het nog wat treintje rijden, maar vanaf de tweede stint werd het echt spannend, met heel wat gevechten op de baan, ik genoot ervan om daar middenin te zitten. Op het einde van de race kwamen we nog dicht bij een podiumfinish. Ik denk zelfs dat het maar een halve seconde scheelde.”

De Australiër, die na de eerste race werd gediskwalificeerd, en tijdens de tweede race ook niet in de punten wist te eindigen, reed opnieuw een mooie wedstrijd, en zag dit beloond met zijn eerste punten van het seizoen.

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zal het niet zo makkelijk krijgen met zijn nieuwe teamgenoot, die gedurende de hele race sneller was. Vettel werd zelfs over de boordradio aangemaand om uit de weg te gaan voor zijn Australische teamgenoot, iets wat tot voor kort ondenkbaar was. De Duitser kende echter wel een probleem met zijn DRS-systeem.

“Tijdens het verloop van de race ging de wagen steeds beter en beter, waardoor ik mij naar voor kon rijden. Mijn duel met Sebastian was hard, maar fair. Dat is iets wat we beiden graag van elkaar zien. We genieten hier ook het meest van, want we zijn tenslotte racers.” besloot Ricciardo.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België