Ricciardo: “Pirelli zou ieder raceweekend de ‘hypersoft’ moeten voorzien”

17 mei 2018 — Volgens Red Bull-piloot Daniel Ricciardo zou bandenleverancier voor ieder raceweekend de 'hypersoft' als één van de bandencompounds moeten selecteren. De Australiër meent dat de F1 daardoor minder voorspelbaar zou zijn.

You know what they say in 2018? #PinkIsTheNewBlack #Pink4F1 #HyperSoft #Formula1 #Fit4F1 #Pirelli #F1 #AbuDhabiTest #F1Testing #PZero #F1Test #YasMarina

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op

Binnen een week zien we de ‘hypersoft’, de nieuwe extreem zachte bandencompound, voor het eerst gebruikt worden tijdens een raceweekend. We hebben tot de zesde race van het seizoen moeten wachten en dat vindt Ricciardo veel te lang.

“Waarom kunnen we niet iedere race over de hypersoft beschikken? Op zijn minst kunnen we erop kwalificeren en vervolgens zien we wel,” aldus Ricciardo tegenover reporters in Barcelona.

Volgens Ricciardo kunnen we daardoor op strategisch vlak nog meer variatie zien. Bovendien zouden de races daardoor ook minder voorspelbaar worden.

“Wat de top zes betreft was het al op vrijdag redelijk duidelijk dat we op de soft zouden kwalificeren in Q2 om de race op die band vervolgens te starten en te proberen een éénstopper te maken door over te schakelen naar de medium band. Dat is geen geheim.”

“Zo zit het nu eenmaal in elkaar. We moeten gewoon proberen om meer mogelijkheden te creëren, meer verrassingen, want nu is het wat voorspelbaar,” besloot Ricciardo.

Als het dus van Daniel Ricciardo afhangt zien we in de toekomst de ‘roze’ hypersoft veel vaker tijdens de raceweekends. Nu nog afwachten of bandenleverancier Pirelli zijn advies volgt.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België