Ricciardo: “Raikkonen had me al lang verslagen moeten hebben”

26 november 2017 — Door een hydraulisch probleem zag Ricciardo zijn race vroegtijdig beëindigd en tot overmaat van ramp snoepte Raikkonen de vierde plaats in de eindstand van het WK af van de Australiër. Ricciardo laat weten dat de ontgoocheling nogal meevalt nadat hij Raikkonen moest laten voorgaan in de eindstand van het WK.


De goedlachse Australiër had het na zijn uitvalbeurt immers niet meer in eigen handen. Raikkonen beëindigde de race op de vierde plaats en versloeg zo Ricciardo met vijf schamele punten in de strijd om de vierde plaats in het kampioenschap.

In een reactie tegenover de Amerikaanse tv-zender NBC toont Ricciardo zich dan ook eerder gelaten.

“Als ik echt eerlijk moet zijn had hij met de auto die hij ter beschikking heeft al veel meer voorsprong moeten hebben in het kampioenschap. Ik denk dus dat het helemaal niet zo erg is.”

Hij geeft ook nog mee dat zijn vijfde opgave van dit seizoen extra pijnlijk is omdat het nog zo lang duurt voor hij nog eens een kans heeft om het tegendeel te bewijzen.

“Dit doet meer pijn dan mijn andere opgaves. Ik was natuurlijk ook teleurgesteld in Austin maar toen volgde er na een week al een herkansing, nu moet ik tot in maart wachten.”

“Dit was gewoon een betrouwbaarheidsprobleem en er is niets dat ik meer had kunnen doen om het te voorkomen. Het seizoen eindigt nu met een valse noot voor mij. Natuurlijk waren er ook hoogtepunten dit seizoen maar het eindigt toch een beetje in mineur als ik eerlijk moet zijn,” besluit Ricciardo.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België