Ricciardo: “Red Bull is op aerodynamisch vlak niet meer het beste team”

15 april 2017 — Volgens Red Bull-piloot Daniel Ricciardo wordt Red Bull onterecht nog steeds geprezen om haar sublieme aerodynamica.


Ricciardo vindt dat Red Bull al enkele jaren niet meer het absolute topteam is wat de aerodynamica betreft. De kloof tussen Red Bull en de teams van Ferrari en Mercedes toont dat volgens de Australiër aan.

“Adrian Newey heeft zeker en vast een grote naam maar de topteams zoals Mercedes en Ferrari hebben ook een indrukwekkende afdeling wat de aerodynamica betreft,” aldus Ricciardo. “Ik denk dat we nog steeds over een goede afdeling beschikken maar de anderen hebben ook uitstekende aerodynamica-afdelingen. Ik denk dat wij niet het absolute topteam zijn omdat we al enkele jaren achter lopen.”

Red Bull werd omwille van de ingrijpende reglementswijzigingen, waarbij de aerodynamica belangrijker werd, als favoriet naar voor geschoven om het meest te profiteren van de reglementswijzigingen. Na de eerste twee races moet echter besloten worden dat Red Bull in tegenstelling tot vorig seizoen wat tegen een grotere achterstand aankijkt tegenover Ferrari en Mercedes.

Volgens Ricciardo had men te hoge verwachtingen over Red Bull, zeker gezien de voorsprong die Mercedes al jarenlang heeft.

“We kwamen close en wonnen hier en daar een aantal races. Mercedes en Nico Rosberg waren vorig jaar in Singapore, een circuit waar wij normaal zeer sterk zouden moeten zijn, zes tienden sneller tijdens de kwalificatie. Ze beschikten dus nog steeds over enorm veel snelheid en wij zouden dan al een verschrikkelijk grote stap vooruit moeten zetten om de kloof te dichten. Zes tienden is enorm veel. Je moet dan al aan een mirakel denken en die gebeuren niet snel.”

“Het verklaart echter niet waarom we een grotere achterstand hebben dan vorig jaar. We hadden verwacht om er dichter bij te zijn. Dat is de grote vraag,” besluit Ricciardo.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België