Ricciardo: “Renault is nu op de goede weg”

10 juni 2019 — Na een seizoensstart waarin Renault momenten van snelheid onderbroken zag door enkele teleurstellende resultaten, kwam alles eindelijk samen voor het team in Montreal. Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg eindigden als zesde en zevende, broodnodige punten in de strijd om 'best of the rest'.


Daniel Ricciardo genoot van een fantastische kwalificatie om als vierde aan de GP van Canada te beginnen. Tijdens de race moest hij wel nog Valtteri Bottas en Max Verstappen voor zich dulden, maar een zesde plaats voor de Australiër en een zevende voor teamgenoot Hülkenberg resulteerde in blije gezichten bij Renault. Voor het eerst sinds de GP van Amerika van vorig jaar eindigden beide Renaults in de top tien.

“Het volledige weekend was geweldig”, zei Ricciardo achteraf. “Als vierde gekwalificeerd en als zesde geëindigd, ik denk dat Cyril Abiteboul je zou gekust hebben mocht je hem dat vooraf gezegd hebben. We mogen dan ook heel blij zijn met ons resultaat. Het heeft even geduurd maar het voelt goed om eindelijk eens veel punten te scoren.”

Tijdens de race zagen we enkele positieve tekenen voor het Frans-Britse team. Hoewel Bottas voor Ricciardo eindigde, was er een mooi gevecht tussen beide. De Fin had enkele pogingen op het lange rechte stuk nodig voordat hij voorbij de Renault kon.

“Het ziet er steeds beter uit voor ons”, blikt Ricciardo al vooruit naar de thuisrace van zijn team op Paul Ricard. “We zitten nu in een goede flow, de laatste weekends gingen erg goed voor ons. Er komen ook enkele nieuwe onderdelen op de wagen voor de komende race.”

“Het bemoedigende nieuws is dat ik mijn schouder kon zetten naast die van Bottas. Het was niet makkelijk voor hem om met DRS me in te halen. Onze topsnelheid is dus competitiever geworden. We zullen zien hoe we het in Frankrijk doen, maar hopelijk kunnen we een mooie race hebben voor de thuisfans.”

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België