Ricciardo: “Safety Car-procedures hinderden mijn race”

20 september 2015 — Daniel Ricciardo finishte in Singapore op plaats twee, zijn beste resultaat van het seizoen. Toch denkt de Australiër dat er meer inzat, mochten er geen twee Safety Car procedures zijn geweest.

image
“Deze race was onze beste kans om te winnen”, begint Ricciardo. “We zijn ook dicht bij de overwinning geweest. We wisten het maximale uit de wagen te halen, waardoor ik erg trots ben.”

Toch is Ricciardo er van overtuigd dat er meer in zat vandaag. “Vettel wist van bij de start meteen een groot gat te slaan, maar daarna kwam ik steeds dichter bij hem. Als de Safety Car niet op de baan was gekomen, dan konden we iets proberen met een eerdere pitstop.”

Bij de twee stop kwamen Vettel en Ricciardo ook tegelijk naar binnen onder een neutralisatie fase. Dat zorgde volgens de Australiër ervoor dat hij niet meer kon winnen. “Dat we telkens een stop moesten afwerken tijdens een safety car procedure heeft het beeld van de race bepaald en onze kansen op de overwinning beperkt.”

Daniel Ricciardo wist na zijn tweede pitstop, nadat Vettel opnieuw een gat had geslaan met de Australiër, opnieuw dichter te komen bij Vettel. “Vettel begon wat rustiger aan zijn tweede stint, maar slaagde daarna wel opnieuw een gat. Maar daarna kon ik weer reageren en kwam ik opnieuw dichter. Maar de Safety Car gooide de race op slot.”

Ricciardo is in ieder geval wel erg blij dat hij opnieuw op het podium mag staan. Ricciardo deed dat eerder dit seizoen al in Hongarije. “Het voelt goed weer op het podium te staan. Het chassis doet het de laatste races echt goed, waarvoor ik het team erg dankbaar ben.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België