Ricciardo: “Strijden voor het podium moet mogelijk zijn”

25 november 2017 — Ricciardo had niet verwacht om zich als vierde te kwalificeren voor de GP van Abu Dhabi. De Australiër hoopt die beter dan verhoopte gridpositie morgen tijdens de race te kunnen omzetten in een podiumplaats.


“Mijn kwalificatie was goed, ik ben erin geslaagd om een Ferrari achter mij te houden. De tweede startrij volstaat om me morgen te kunnen mengen in de strijd,” zei Ricciardo. “Mijn eerste rondje in Q3 voelde niet goed aan maar we begrepen waardoor dat kwam. We slaagden er vervolgens in om een goed rondje voor elkaar te krijgen tijdens de tweede run.”

“Er bestaat zeker en vast een opportuniteit om op het podium te geraken. We bevinden ons er erg dicht bij. Het enige wat ik nodig heb is een goede start en dan zijn we er.”

Veel zal volgens Ricciardo afhangen van de start. De start is volgens Ricciardo dan ook zijn belangrijkste kans om eventueel een podiumplaats te veroveren.

“Eenmaal de race bezig is zullen we zien waar we ons bevinden. Gisteren bevonden we ons nog enkele tienden verwijderd van Ferrari en Mercedes maar enkele wijzigingen afgelopen nacht brachten ons een heel stuk dichter. We zullen zien wat het geeft,” besloot Ricciardo.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België