logo
 

Ricciardo tevreden over nieuwe Renault-motor: “Positieve dingen gezien”

31 augustus 2018 — Tijdens zijn eerste rondje met de nieuwe Spec 3-motor van Renault kreeg Daniel Ricciardo meteen af te rekenen met een probleem. Ondanks het probleem wat Ricciardo best tevreden over de motor.


Red Bull-teambaas Christian Horner liet weten dat het motorprobleem werd veroorzaakt door een fout in de software. In de regen betekende de verloren tijd tijdens het begin van de sessie echter geen drama.

“Het was een softwareprobleem waardoor de motor in een veilige modus ging. Eenmaal de cijfers goed stonden was alles oké en kon hij verder,” blikt Red Bull-teambaas Christian Horner terug op het probleem dat Ricciardo had aan het begin van de eerste oefensessie.

Daniel Ricciardo was zelf tevreden over de nieuwe Spec 3-motor van Renault. Los van het probleem in het begin had Ricciardo een goed gevoel.

“Ik kende enkel tijdens mijn allereerste ronde een probleem,” aldus Ricciardo. “We hebben dat probleem verholpen en het was oké. We zullen naar de data kijken maar ik denk dat alles uiteindelijk goed werkte.”

“We zullen alles van wat beter bekijken maar ik denk dat de nieuwe motor enkele positieve dingen heeft laten zien.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België