logo
 

“Ricciardo van hetzelfde niveau als Vettel, Hamilton en Verstappen”

19 november 2018 — David Coulthard vertelt in een gesprek met het Nederlandse ‘Formule1’ dat Daniel Ricciardo in het rijtje supersterren thuishoort van Vettel, Hamilton en Verstappen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

Op dit moment maakt Daniel Ricciardo zich op voor zijn laatste race bij Red Bull want volgend jaar zal hij aan de slag gaan bij de fabrieksformatie van Renault.

Het is nog veel te vroeg om te kunnen stellen op welk niveau Renault volgend jaar zal presteren maar volgens David Coulthard mogen we de Franse formatie misschien wel sneller dan verwacht op het hoogste niveau begroeten met Ricciardo achter het stuur.

“Als je een film produceert is een van de sleutels tot succes om de juiste acteur voor de juiste rol te casten,” aldus Coulthard tijdens het raceweekend in Brazilië. “Je hebt hier Lewis Hamilton als superster, Max Verstappen met zijn aanvallende rijstijl en Sebastian Vettel met zijn Duitse winnaarsmentaliteit.”

“Het feit dat iemand als Fernando Alonso de voorbije jaren geen hoofdrol kon spelen in een auto die niet competitief was is niet goed voor de sport, maar dat zal voor Daniel bij Renault niet het geval zijn.”

De meeste mensen zetten Renault niet in hetzelfde rijtje als Mercedes of Ferrari maar Coulthard wil de Fransen niet helemaal afschrijven en waarschuwt voor onderschatting.

“Het is een echt fabrieksteam en ze investeren zwaar, het feit dat ze Daniel hebben vastgelegd is daar ook een bewijs van. Het was helemaal geen koopje en een bewijs van wat Renault wil.”

“Hoe veel de miljoenen voor Ricciardo en het team van Renault zullen opleveren zullen we in 2019 zien, alweer een seizoen met reglementswijzigingen. De mensen doen hen soms als klein af maar er kan echt wat gebeuren.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel Ricciardo

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië