logo
 

Ricciardo verrast met pole: “Ik wist dat het in me zat”

28 oktober 2018 — Daniel Ricciardo verraste vriend en vijand tijdens de kwalificatie voor de GP van Mexico door de pole te veroveren voor de neus van Max Verstappen.


Sinds zijn laatste pole en overwinning in Monaco werd de Australiër geplaagd door alle soorten ongeluk. Tijdens de kwalificaties werd hij om de oren gereden door zijn Nederlandse teamgenoot. Maar daar kwam in Mexico verandering in. Ricciardo veroverde de polepositie, waardoor hij Verstappen tegenhield om de jongste polesitter ooit te worden.

“Ik wist dat het ergens in me zat”, zei de Australiër na de kwalificatie. “We hadden niet de beste ronden tijdens de vrije trainingen. Het was dan ook cruciaal om elke ronde goed voor elkaar te krijgen. Het was duidelijk dat de snelheid in de wagen zat, want Max liet dat tijdens de vrije trainingen al zien. Ik wist dus dat het belangrijk was om een propere ronde te rijden.”

“Het was nog niet de beste ronde, maar ik kan nu wat ontspannen, want ik sta op pole”, gaat Ricciardo verder.

De goedlachse Australiër klonk erg opgelucht over de boordradio nadat hij werd ingelicht over zijn snelste tijd. “Ik moest me inhouden, maar ik liet me even gaan toen ik hoorde dat ik op pole stond. Ik moet wat energie sparen voor de race.”

“Ik ben erg blij, want het is een lange tijd geleden dat ik een goed weekend kende. We zijn erg snel. Het is fantastisch om met beide wagens op de eerste startrij te staan. Nu moeten we het tijdens de race afmaken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België