logo
 

Ricciardo verwacht emotioneel afscheid van Red Bull

18 november 2018 — Volgende week sluit Daniel Ricciardo een belangrijk hoofdstuk van zijn loopbaan af en hij verwacht dat het een emotioneel afscheid zal worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

Ricciardo verraste vriend en vijand door bekend te maken dat hij zou overstappen naar Renault vanaf 2019. Na achtendertig races voor Toro Rosso en honderd stuks voor Red Bull zoekt de ‘Honey Badger’ dus andere oorden op.

Het laatste seizoen in loondienst van de Oostenrijkse formatie is er een geworden van vreugde en verdriet. De Australiër schreef de GP van China en Monaco op zijn naam maar te vaak waren technische problemen zijn deel. Een goede prestatie in Abu Dhabi zou zijn tweede seizoenshelft nog wat glans kunnen geven.

“Abu Dhabi is een baan die me altijd goed gelegen heeft en ik ga er graag heen,” aldus Ricciardo op de Red Bull-website.

“Ik wacht wel nog steeds op mijn eerste podium in Abu Dhabi en het zou geweldig zijn om op die manier het seizoen en mijn periode bij Red Bull af te sluiten.”

“Een race in de schemering is altijd fijn, het weer is er aangenaam, er zijn weinig nadelen aan deze plaats.”

“Ik hou van de derde sector, dat is zeker en vast mijn favoriete deel van het circuit. Door het hotel rijden en zulke dingen is erg leuk.”

“Abu Dhabi is het eindpunt van vijf jaar bij het team en tien jaar bij Red Bull in totaal. Ik ben er zeker van dat het emotioneel zal worden, zeker wanneer ik voor de laatste keer over de finish zal komen voor het team. Ik ga er heen met het mes tussen de tanden en heel veel liefde tonend.”

“Hopelijk krijg ik ook wat liefde terug en ik kan ik op zondag wat nepchampagne in het rond spuiten. Dat zou een passend afscheid zijn,” besluit Ricciardo.

Geschreven door Tom Schots

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië