logo
 

Ricciardo verwacht teamorders bij Red Bull

10 oktober 2014 — Sebastian Vettel maakt geen kans meer op de wereldtitel. Dat leek misschien al lang zo, maar sinds vorige zondag is het een mathematisch feit. image

In principe is dat van weinig belang, maar Daniel Ricciardo denkt wel dat hij daarom voorrang zal krijgen op zijn teammaat.

In de aanloop naar de gp van Rusland dit weekend maakte Ricciardo duidelijk dat Red Bull er alles aan zal doen om hem zo dicht mogelijk bij de wk-leider te brengen. Ricciardo herhaalde dit seizoen al meermaals dat hij in de titel blijft geloven zolang dat mathematisch kan, zeker met dubbele punten in de laatste gp.

“Als er zondag zich een situatie voordoet waarbij Seb zich voor mij bevindt en ik sneller ben is het zeer waarschijnlijk dat ze mij voorlaten, tenzij er zich nog iemand tussen ons bevindt.” vertelt Ricciardo. “Om eerlijk te zijn is het een discussie die ik nog niet heb gehad met Christian (Horner) of iemand anders in het team, maar hij maakt geen kans meer op de titel en ik wel. Dus is het normaal dat er teamorders gegeven kunnen worden.”

“Ik heb van het begin van het seizoen al gezegd dat ik er liever geen gebruik van maak, maar in de realiteit kan het wel een groot verschil maken als het nodig is. Bij de start zal het waarschijnlijk nog niet gebruikt worden, want er kan dan nog veel gebeuren en het zou gevaarlijke situaties oplevern. In het begin van de race zullen we racen en dan zullen we aan het einde van de eerste stint zien welk tempo we kunnen halen en verdere beslissingen nemen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België