Ricciardo vindt tegenvallende prestatie Mercedes verrassend

19 september 2015 — Daniel Ricciardo wist zich tijdens de kwalificatie in Singapore tussen beide Ferrari's te wringen. De Australiër start morgen als tweede aan de race.

image
Het was even wennen dat er geen Mercedes rijder strijdde om de kwalificatie. Ferrari en Red Bull streden dan maar om de polepositie, waarbij Ferrari aan het langste eind trok. Daniel Ricciardo kwam even nog dicht bij de tijd van Sebastian Vettel, maar de laatste ronde van Vettel zorgde er toch voor dat Ricciardo zijn ex-teamgenoot een halve seconde moest toegeven. Door de teleurstellende prestatie van Mercedes, die pas als vijfde en zesde vertrekken, kon Ricciardo zijn beste startplaats van het seizoen behalen.

Ricciardo dacht nog even dat Mercedes verstoppertje speelde en in de kwalificatie ging toeslaan, maar Mercedes stelde ook tijdens de kwalificatie teleur. Ricciardo is er in ieder geval niet treurig om: “Het voelt geweldig om opnieuw op de eerste rij te staan. Het was toch al even geleden”, pleit Ricciardo. “Het is wel toeval dat ik net na mijn ex-teamgenoot vertrek, maar het belooft een spannende race te worden. Ik denk dat de kwalificatie dat ook was, doordat Mercedes niet vooraan terug te vinden was. Het lijkt erop dat ze dit weekend niet comfortabel kunnen rondrijden. Het is goed dat we wisten te anticiperen op dit voorval en hopelijk kan ik hier morgen opnieuw zitten.”

Verder looft Ricciardo het harde werk van zijn team. “Iedereen binnen het team is blij. We hebben immers veel progressie geboekt. Sinds Hongarije hebben we echt een stap vooruit gezet en dat zagen we vandaag ook. Hopelijk zullen onze lange runs morgen goed zijn en kunnen we racen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België