Ricciardo voelde zich “hopeloos” in laatste ronden voor Red Bull

25 november 2018 — Daniel Ricciardo probeerde alles, maar hij zegt dat er niet meer in zijn auto zat in zijn poging om tijdens zijn laatste race voor Red Bull Racing naar het podium te rijden in Abu Dhabi.


De GP van Abu Dhabi was de laatste race van Daniel Ricciardo voor Red Bull Racing voordat hij de overstap maakt naar Renault in 2019. De Australiër wou er dan ook alles aan doen om zijn carrière bij Red Bull met een hoogtepunt af te sluiten. Uiteindelijk lukte het Ricciardo niet om op het podium te eindigen in Abu Dhabi.

De strategie van Red Bull om Ricciardo een lange eerste stint te laten afwerken om zo met versere banden de laatste ronden van de race aan te vatten, werkte uiteindelijk niet. De degradatie op de superzachte banden was immers niet hoog genoeg om de strijd aan te gaan met Verstappen, die op oudere banden reed, voor het podium.

“Het was niet de meest spannende race”, zei Ricciardo achteraf. “Het was leuk, maar door de strategie was ik uit het zicht van de leiders. We konden vroeger pitten en onze positie behouden hebben, maar het is moeilijk om te zeggen hoe dat zou verlopen hebben.”

“Op het einde van de race was ik wat hopeloos. Ik kon niet veel doen. In het begin van mijn tweede stint was er duidelijk een voordeel, maar daarna viel dat helemaal weg. We waren waarschijnlijk niet snel genoeg.”

Daniel Ricciardo verlaat Red Bull Racing met zeven overwinningen en 29 podiums. Ricciardo geeft toe teleurgesteld te zijn dat hij niet op het podium stond om voor een laatste keer zijn kenmerkende “schoey” uit te voeren in de kleuren van Red Bull.

“Ik had heel graag op het podium gestaan. Ik kan dan ook niet blij zijn met een vierde plaats. Nu sluit ik dit hoofdstuk af en wil ik de hele Red Bull-familie bedanken. Ik had het leuk gevonden om champagne te drinken uit mijn schoen, maar er komen nog momenten aan.”

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België