logo
 

Ricciardo: “Wagen is goed maar omstandigheden op de baan zijn de onbekende factor”

29 april 2018 — Daniel Ricciardo heeft alle vertrouwen in zijn Red Bull RB14 maar de omstandigheden op het circuit in Baku kunnen naar eigen zeggen nog roet in het eten strooien.


De Australiër mag vandaag aan de race beginnen vanaf de vierde stek op de grid, hij moet enkel de Ferrari van Vettel en de beide Mercedessen laten voorgaan. Hij bleef zijn teamgenoot Max Verstappen, die we op de vijfde plaats terugvinden, nipt voor met acht honderdsten van een seconde.

“Ik ben blij met mijn plaats op de tweede rij maar het liep niet van een leien dakje vandaag,” aldus Ricciardo. “Bij mijn eerste poging in Q3 raakte ik de muur en dat moest ik in mijn tweede poging goedmaken met een foutloos rondje. Dat bleek gelukkig genoeg voor een plaats op de tweede rij.”

De winnaar van de GP van China is tevreden met zijn prestatie en is gefocust op de race. Het liefst wil Ricciardo net als in China met de zege huiswaarts keren maar hij geeft aan dat dat zal afhangen van de omstandigheden op de baan.

“Ik kijk uit naar een goed straatgevecht,” grapt Ricciardo. “Zaterdag is belangrijk maar het is de laatste tijd bewezen dat zondag de belangrijkste dag is. “Vorig jaar startte ik hier vanaf de tiende plaats, de vierde plaats is dus ongelofelijk.”

“De auto is goed maar de omstandigheden op de baan zullen voor iedereen de onbekende factor zijn. De wind waait met vijftig mijl per uur en het zal kouder zijn, het zal dus heel belangrijk zijn om de banden te sparen. Als we dat onder controle krijgen denk ik dat we een heel goede raceauto hebben.”

Net als iedereen had Ricciardo gisteren last van de wind die hard waaide in Baku. “Eerlijk gezegd voelt de wagen verschrikkelijk aan op de plaatsen waar veel wind is. Op vrijdag was er bijna geen wind maar vandaag (zaterdag) voelde de wagen veel slechter aan.”

“Ik denk dat iedereen wel last heeft van de wind. Of wij minder last hebben dan de anderen zullen we morgen (zondag) zien,” besluit Ricciardo.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België