Ricciardo: “We zullen slim moeten zijn om te winnen”

12 juni 2016 — Daniel Ricciardo vindt dat Red Bull een kans maakt op de overwinning in Canada, hoewel er regen voorspeld is voor de race.


Daniel Ricciardo reed tijdens de kwalificatie de vierde tijd, na beide Mercedessen en Sebastian Vettel in de Ferrari.

“Ik ben vrij gelukkig. We werden steeds sneller en vonden uiteindelijk een goed ritme in de kwalificatie. Ik zorgde ervoor dat ik alles goed had tijdens mijn laatste run. Ik ben dan ook tevreden met de vierde plaats op de grid. Ik ben enkele tienden verwijderd van de beste tijd, wat vrij goed is.”

Ricciardo raakte wel de “Wall of Champions” tijdens zijn laatste ronde, waardoor zijn tijd misschien nog wat beter kon. “Ik had geluk in de laatste chicane. Ik raakte de muur vrij hard, maar bleef op de ideale lijn waardoor ik niet al te veel tijd verloor.”

“De start is hier erg belangrijk, hoewel je ook kan inhalen. We hebben nu een goede topsnelheid. We kunnen dus inhalen. Als het morgen niet regent, dan wordt het leuk. Hopelijk wordt het een race om de overwinning met vijf of zes wagens. Ik denk dat het cruciaal is om op het juiste moment te wisselen van banden. We zullen slim moeten zijn, maar ook snel tegelijkertijd. Het is het waard om een risico te nemen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België