Ricciardo wil de titelstrijd spannend maken

26 november 2016 — Als het van Daniel Ricciardo afhangt krijgen we een spannende ontknoping van de titelstrijd.


De Australiër kwalificeerde zich met zijn Red Bull op de derde plaats op de grid, vlak achter Hamilton en Rosberg. Ricciardo kwalificeerde zich op de hardere supersoft-band, terwijl het Mercedes-duo zich op de extreem zachte supersoft kwalificeerde.

Ricicardo hoopt daarmee een voordeel te kunnen doen tijdens de race. Meer zelfs, Ricciardo hoopt dat hij de titelstrijd tijdens de race wat extra spankracht kan bijbrengen.

“We moeten iets proberen,” zei Ricciardo over de andere bandenkeuze. “Het is wat een trend dit jaar. Indien we ons tijdens Q2 op een andere band kunnen kwalificeren dan doen we dat en zien we vervolgens wat het geeft.”

“Hopelijk zorgt het ervoor dat we ons in de strijd kunnen mengen. Er staat een titel op het spel voor die twee heren. Hopelijk kunnen we de titelstrijd nog spannender maken dan dat hij al is.”

Tijdens de kwalificatie was Ricciardo zo’n acht tienden trager dan Hamilton en vijf tienden trager dan Rosberg. Indien hij Mercedes tijdens de race wil bedreigen dan zal het beter moeten op zondag.

“Zoals verwacht had Mercedes extra voorsprong tijdens de kwalificatie maar laat ons hopen dat wij tijdens de race opnieuw dichter komen,” besluit Ricciardo.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België