Ricciardo wil Red Bull niet aan het lijntje houden

13 februari 2018 — Daniel Ricciardo zegt dat hij Red Bull niet onnodig wil laten wachten als het gaat over zijn toekomst bij het team na 2018.

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

De rijdersmarkt zal dit jaar waarschijnlijk rond de goedlachse Australiër draaien. Zijn contract bij Red Bull loopt af op het einde van het jaar, net als de contracten van beide Mercedesrijders.

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, heeft al laten verstaan dat een contractverlenging van Hamilton slechts een kwestie van tijd is maar voor Bottas ligt dat anders. Er wordt verwacht dat de Fin zich dit seizoen zal moeten bewijzen als hij een nieuwe overeenkomst wil.

Hoewel Ricciardo zich er maar al te goed van bewust is dat hij in een sterke positie staat bij de onderhandelingen wil hij daar naar eigen zeggen geen misbruik van maken.

“Ik benader dit niet op een manier dat ik de sleutelfiguur ben in dit verhaal en dat iedereen naar mij moet luisteren en op mij moet wachten,” aldus Ricciardo.

“Er is al een kort gesprek geweest met Red Bull sinds het einde van vorig seizoen en zij hebben me ook geen ultimatum gesteld. Ze zijn vriendelijk en hebben me wat meer tijd gegeven, ze begrijpen dat ik eerst de testdagen en de eerste races wil afwachten alvorens ik een beslissing neem.”

Zijn teamgenoot, Max Verstappen, tekende vorig jaar al een overeenkomst met Red Bull die hem aan het team verbindt tot eind 2020. Ricciardo denkt ook dat dat nieuws er toe bijgedragen heeft dat zijn situatie zo in de schijnwerpers is komen te staan.

“De enige reden waarom ik zoveel vragen krijg is omdat Max al getekend heeft. Moest dat niet het geval geweest zijn zou ik niet zoveel vragen krijgen. Het is vroeg om een jaar op voorhand je contract te verlengen maar langs de andere kant is wachten tot oktober waarschijnlijk te laat. In einde maart, april hebben we al een paar races achter de rug en dan hebben we al een beter beeld van hoe het loopt.”

Vorig jaar tijdens de GP van de Verenigde Staten voedde Ricciardo de geruchten over een overstap naar Mercedes door te stellen dat hij graag ooit eens Lewis Hamilton als teamgenoot zou willen hebben.

“Ik wil een snelle teamgenoot en dit wel omwille van twee redenen. Je haalt meer uit jezelf als je een snelle teamgenoot hebt en het is de beste graadmeter voor jezelf. Ik doe mee aan deze sport om te winnen door de beste rijders te verslaan, niet omwille van geluk.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België