Ricciardo wil voor de feestdagen duidelijkheid van Red Bull

29 november 2017 — Daniel Ricciardo laat weten dat hij in de komende weken zal onderhandelen met Red Bull over zijn toekomst. Hij voegt er ook nog aan toe dat hij enkel iets zal tekenen als ze hem kunnen verzekeren van de beste wagen in 2019.


Het contract van de Australiër loopt eind 2018 af en in tegenstelling tot zijn teamgenoot Verstappen heeft hij nog geen nieuwe verbintenis met Red Bull.

De komende weken staan er onderhandelingen op het programma en hoewel hij voordien geen deadline had vooropgesteld laat Ricciardo nu weten dat hij graag duidelijkheid wil voor Kerstmis.

“Mijn beste jaren zullen waarschijnlijk in de deal zitten die ik nu zal tekenen,” aldus de Australiër tegen ‘Associated Press.’ “Ik moet dan ook proberen om dat te combineren met het beste materiaal.”

“Ik ben er vrijwel zeker van dat we in de komende twee weken rond de tafel gaan zitten met het team. Het draait niet zozeer om het contract maar het gaat over wie de beste wagen zal hebben in 2019.”

“Als ik naar huis ga voor de feestdagen wil ik niet meer aan racen denken. Ik wil dus graag voor die periode iets weten.”

Ricciardo is bij Red Bull uitgegroeid tot een vaste waarde. Als hij beslist om het vertrouwde nest te verlaten brengt dat ook een aantal risico’s met zich mee maar de Australiër heeft er alle vertrouwen in.

“Ik wil niet de wijsneus zijn en ik hoop dat alle opties nog open liggen,” besluit Ricciardo.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België