“Ricciardo zal voor een nieuwe dimensie bij Renault zorgen”

11 januari 2019 — Daniel Ricciardo maakte de overstap van Red Bull naar Renault. Bij Renault kijken ze er alvast naar uit om Ricciardo voor hen te zien racen. Viervoudig F1-kampioen en Renault-adviseur Alain Prost meent dat de Australiër binnen de renstal voor een nieuwe dimensie zal zorgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

“We waren in 2018 zeer tevreden met onze rijders Nico Hülkenberg en Carlos Sainz,” aldus Alain Prost.

“Ik ben er echter zeker van Daniel Ricciardo Renault zal helpen om een nieuwe dimensie te bereiken. Hij zal ons helpen groeien en hij brengt erg waardevolle informatie mee die hij gedurende jaren vergaard heeft bij een topteam.”

Met Nico Hulkenberg en Daniel Ricciardo als rijdersduo wil Renault de kloof met de top drie van de Formule 1, Mercedes, Ferrari en Red Bull, dichten. Renault en ook Alain Prost beseffen echter dat die laatste kloof dichten enorm moeilijk is.

“Het is echt moeilijk om die ene stap extra richting hen te zetten,” geeft Prost toe. “Wat soms moeilijk om te aanvaarden is, is de erg grote vooruitgang die Ferrari en Mercedes met hun motor geboekt hebben. We moeten dan ook vooruitgang boeken en dat zullen we komend jaar ook doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België