Ricciardo zevende en overweegt één stop voor de race

26 september 2015 — Daniel Ricciardo start morgen als zevende in Suzuka. De Australiër moest beide Mercedes, Williams en Ferrari rijders voor zich dulden. Voor morgen denkt Ricciardo aan een alternatieve strategie om hun nadeel in topsnelheid te compenseren.

image
Daniel Ricciardo heeft het weer goed gedaan in de kwalificaties. Maar het gespreksonderwerp na de kwalificatie was de crash van de andere Red Bull-rijder Daniil Kvyat die hard van de baan ging tussen Degner 2 en de haarspeld. De Rus ging tegen hoge snelheid van de baan nadat hij remde met zijn linkerbanden in het gras. De Red Bull ging zijdelinks de banden in en ging over de kop.

“Ik heb het alleen gezien toen ik er voorbij reed achteraf”, vertelde Ricciardo. “Het is goed te horen dat hij in orde is, dat is het belangrijkste. We waren wel onderweg voor een betere ronde, maar dat is altijd zo in je tweede run in Q3. Ik denk dat ik anderhalf tiende betere onderweg was toen de rode vlag werd gezwaaid, maar je weet niet wat de anderen doen.”

“De kwalificaties gingen wel goed voor ons. We konden Q1 uitrijden op de harde banden en zo een setje mediums sparen. Deze zevende plaats laat waarschijnlijk niet zien hoe tevreden ik ben over de wagen. Ik was zeer blij met de wagen en dacht dat we bij de top vijf konden eindigen, maar we hebben nog steeds een goede uitgangspositie voor morgen. We zien wel wat het wordt.”

“We kunnen een stop minder doen en proberen vol te houden tot het einde. Een één-stop-strategie lijkt geen probleem voor de slijtage van de band. We hebben meer zorgen over het feit dat de band gaat overhitten. Dat vrezen ook de andere rijders. Eén stop moet dus kunnen met deze bandenslijtage, maar twee stops gaat waarschijnlijk de trend zijn. We moeten wel iets proberen, want op de rechte stukken gaan we niemand inhalen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België