Ricciardo: “Zo dicht bij de derde tijd van Bottas maar toch moet ik tevreden zijn”

22 oktober 2017 — Daniel Ricciardo blikt met een beetje gemengde gevoelens terug op de kwalificatie. De Australiër reed de vierde tijd, wat uitstekend is vergeleken met de problemen die hij eerder kende. Toch is hij ook wat teleurgesteld omdat het verschil met de derde tijd van Bottas zo klein was.


“Ik was blij toen ik over de finishlijn reed en zag dat ik vierde was,” blikt Ricciardo terug op zijn kwalificatie. “Vervolgens zag ik echter dat ik slechts een tiende trager was dan Valtteri. Ik was dan ook langs de ene kant blij, maar langs de andere kant scheelt een tiende eigenlijk niets. Ik had echter het gevoel dat ik alles eruit heb gehaald dat erin zat.”

“Tijdens Q1 was ik mijlenver verwijderd van de snelheid die noodzakelijk was en dat was ook tijdens de derde oefensessie het geval. Het was tot dusver dan ook geen makkelijk weekend. De wind vormde voor iedereen een probleem. De wind waait langs alle kanten op dit circuit en dat ook nog eens erg sterk.”

Over het algemeen is Ricciardo dus best tevreden met het behaalde resultaat. De vierde startplaats geeft hem bovendien ook nog uitzicht op een eventuele podiumplaats.

“Dat gecombineerd met het feit dat het circuit enigszins hobbelig en glad is, zorgt ervoor dat de rondetijden dit jaar niet razendsnel zijn. Tegen het einde van de kwalificatie en tegen mijn laatste ronde slaagden we erin om nog wat tijd te vinden, wat erg positief is. Ik ben dan ook tevreden en de tweede startrij is mooi voor de race,” besluit de Australiër.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België