Rich Energy zorgt voor ‘duidelijkheid’ na vreemde berichtgeving over Haas F1 team

11 juli 2019 — Na een vreemd bericht gisteren op twitter stond de F1-paddock en rep en roer omdat Rich Energy plots aankondigde dat het de samenwerking met het Haas F1 team stopzette. Vandaag volgde dan echter het bericht dat de samenwerking toch niet wordt stopgezet.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Onderstaand bericht verscheen gisterenavond op twitter.Het deed uitschijnen dat Rich Energy de samenwerking met het Haas F1 team voor bekend hield en dat omwille van tegenvallende resultaten.


Het was het zoveelste opmerkelijke bericht de voorbije maanden rondom Rich Energy. Daarnaast was er de voorbije maanden immers ook het conflict waarbij Rich Energy een rechtszaak verloor en haar logo moest aanpassen.

Toch deed de aankondigingen in de F1-paddock de wenkbrauwen fronsen en de tweet leidde tot heel wat speculaties. De aandeelhouders van Rich Energy kwamen in een reactie echter met een officieel statement waarin te lezen viel dat de sponsoring van het Haas F1 team gewoon doorgaat. De tweet zou de actie geweest zijn van een individu.

In het statement spraken de aandeelhouders nogmaals hun vertrouwen uit in de overeenkomst met het Amerikaanse Haas F1 team en werd gezegd dat wat één individu geschreven heeft beschamend is.

“We zijn bezig met een juridisch proces om dit individu de verantwoordelijkheid te ontnemen,” luidde het in de mededeling.

Dat individu is mogelijk William Storey, de publieke man achter Rich Energy die van het verslaan van Red Bull quasi zijn levensmotto maakte.

Ook het. Haas F1 team zelf reageerde al op de onduidelijkheid die er was ontstaan:

Dit bericht bekijken op Instagram

“Rich Energy is currently the title partner of Haas F1 Team. I cannot comment further on the contractual relationship between our two parties due to commercial confidentiality.” – Guenther Steiner, Team Principal

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België