logo
 

Rijden F1-piloten binnenkort heel hun carrière met hetzelfde nummer?

29 november 2013 — Volgens Autosport ijveren de teams ervoor om ervoor te zorgen dat F1-piloten binnenkort gans de carrière met hetzelfde nummer.

image
Op de volgende vergadering van de strategische groep van de Formule 1 zou het onderwerp op tafel liggen. Ook tijdens de vorige vergadering zou er reeds kort over gesproken zijn en de reacties waren toen overwegend positief.

Daarbij zijn er drie belangrijke punten die besproken zullen worden. Hoe zullen de nummers toegewezen worden? Zullen de rijders zelf hun nummer mogen kiezen? En moeten de nummers gebaseerd zijn op een superlicentie van de Formule 1?

De teambazen die aanwezig waren op de voorgaande vergadering waren het erover eens dat het behouden van hetzelfde nummer gedurende gans de carrière een goede zaak zou zijn. Charlie Whiting zou echter wel de opdracht gekregen hebben om het idee verder uit te werken en er voor te zorgen dat het idee correct geïmplementeerd kan worden in het reglement.

Momenteel is het bijvoorbeeld zo dat tijdens de kwalificatie rijders een gridpositie krijgen op basis van hun nummer indien ze geen tijd hebben neergezet.

Ook wat marketing en PR-activiteiten betreft zou het goed zijn indien rijders steeds over hetzelfde nummer beschikken. Enkel wanneer een rijder wereldkampioen wordt zou hij uiteraard het nummer 1 krijgen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België