Laat Ferrari Leclerc en Giovinazzi in 2018 voor Sauber rijden?

13 augustus 2017 — Sergio Marchionne is van plan om ‘de basis te leggen voor de toekomst van Ferrari’. Zo zou hij Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi graag willen voorzien van een zitje bij Sauber voor het komende seizoen.


Marcus Ericsson is bezig aan zijn vierde seizoen bij Sauber. De Zweed finishte in 2015 voor het laatst in de punten op het circuit van Monza. Hoewel hij een grote sponsor heeft, kan het wel eens zijn laatste seizoen in de F1 zijn.

Het zou alleszins niet gek zijn doordat Ferrari het contract met Sauber als motorenleverancier verlengd heeft. Hierdoor maken Leclerc en Giovinazzi, die beide in de Ferrari Driver Academy zitten, een degelijke kans op een zitje bij het Zwitserse team voor 2018.

Frédéric Vasseur, de nieuwe teambaas van Sauber, bevestigde dat een zitje voor één van de twee rijders logisch zou zijn.

“We moeten een plek vinden om de basis te leggen voor de toekomst van Ferrari,” klonk het bij Marchionne in Boedapest. De Italiaan heeft dan ook al enkele keren het idee gehad om een voorbereidend team voor Ferrari te voorzien, zoals Toro Rosso dat van Red Bull is. Velen dachten hierdoor dat Alfa Romeo weer zou kunnen terugkeren in de sport.

Leclerc liet tijdens de tests op de Hungaroring al weten dat hij klaar is voor de Formule 1. Ferrari moet op zijn minst al eens denken over een opvolger voor Raikkonen, die volgend seizoen meer dan waarschijnlijk nog een seizoen naast Vettel zal rijden. Voor 2019 is dat echter een ander verhaal. Een voorbereidend jaar voor Leclerc en/of Giovinazzi in 2018 bij Sauber zou zeker zijn vruchten kunnen afwerpen.

Geschreven door Anouck Jaspers


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FerrariSauber

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië