“Rijder moet zelf kunnen kiezen of hij met Halo-systeem rijdt”

05 maart 2016 — Lewis Hamilton is geen fan van het 'Halo-systeem'. De Brit uitte er dan ook al felle kritiek op en vindt dat iedere rijder zelf zou moeten kunnen kiezen of hij ermee rijdt.


“Alstublieft niet” postte Hamilton over het Halo-systeem op zijn Instagram-account. De Brit is overduidelijk geen fan van het nieuwe systeem dat het hoofd van de rijder moet helpen beschermen.

De mening van Hamilton staat in schril contrast met die van Sebastian Vettel. De Duitser vindt het Halo-systeem er niet echt mooi uitzien maar vindt dat veiligheid boven alles gaat.

Volgens Lewis Hamilton moeten rijders echter zelf kunnen kiezen of ze al dan niet met het Halo-systeem rijden.

“Indien het systeem er komt dan hoop ik dat we mogen kiezen want ik zou het niet op mijn wagen gebruiken,” aldus Hamilton. “Ik hoop dat dit niet is wat het zal worden, echt niet. Uiteindelijk draait het om de bescherming van de rijder dus we zouden zelf individueel als rijder een keuze moeten kunnen maken.”

De kans dat dergelijke mogelijkheid om een keuze te maken er ook daadwerkelijk komt is bijzonder klein.

“Ik hou ervan zoals het nu is. Ik weet dat er een zeker risico is wanneer ik in de wagen stap,” voegt Hamilton er aan toe. “Veiligheid is zeer, zeer belangrijk, zeker en vast. Er zijn echter risico’s die we nemen en je moet zelf beslissen hoeveel risico je wil nemen. Ik zou zelf liever zonder het systeem rijden en het risico nemen.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België