Rijders genieten van tweede vrije weekend

06 juli 2009 — De F1-rijders hebben net hun tweede vrije weekend achter de rug, een weekend zonder zorgen of druk op de schouders. Aangezien er ook geen mogelijkheid tot testen was, gingen de meeste rijders hun ontspanning dan ook elders zoeken.

Sebastian Vettel wist op Silverstone als eerste over de eindstreep te rijden en liet op dat moment zelf over de teamradio een imitatie horen van Jamba’s Crazy Frog. De Duitse rijder kon zijn vakantie dan ook niet anders dan goed aanvatten en trok richting Heppenheim om er familie en vrienden te bezoeken.
Wereldkampioen Lewis Hamilton bracht het voorbije weekend door op het Goodwood Festival of Speed. De Britse rijder zou er van McLaren met de MP4-4 mogen rijden maar deze weigerde dienst nadat Bruno Senna hem eerst mocht gebruiken. Het bijzondere van de MP4-4 is dat wijlen Ayrton Senna er ooit 15 van de 16 races mee wist te winnen.
Het Goodwood Festival of Speed trok een heleboel andere bekendheden aan want ook Jenson Button, Mark Webber, Nico Rosberg, Timo Glock en Kazuki Nakajima woonden het event bij. Voormalig F1-rijder David Coulthard toonde zich ook op het event maar begaf zich op zondag richting Wimbledon om daar Roger Federer te zien winnen.
Dat de huidige rijders de gekste dingen moeten verzinnen om de pers te misleiden was ook al even duidelijk. Jenson Button probeerde de pers tevergeefs te misleiden door onder de naam ‘Jason Britton’ deel te nemen aan een triathlon. De pers onderschepte hem en vroeg de Brit wie de beste rijder uit de geschiedenis zou zijn. “Ik ben de beste”, zo zei Button.
Tot slot konden we ook nog achterhalen waar Renault-rijder Fernando Alonso zich wist te amuseren. De Spaanse rijder wilde kost wat kost de start van de Tour de France bijwonen en begaf zich dus richting Monaco. Geweten is dat ook Alonso een groot fan van fietsen is.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België