logo
 

“Rijders kunnen een idioot zijn wanneer ze slipstreamen in Monza”

31 augustus 2017 — Op het erg snelle circuit van Monza wordt het tijdens de kwalificatie uitkijken of er net als in België een zogenaamde 'tow' opgezet zal worden, waardoor de ene teamgenoot bij de andere kan slipstreamen. Volgens Carlos Sainz kan het een serieus voordeel opleveren maar kan je je als piloot ook compleet belachelijk maken.


Tijdens de kwalificatie voor de GP van België maakte McLaren indruk door Fernando Alonso bij teamgenoot Stoffel Vandoorne te laten slipstreamen op ‘Kemmel Straight’. Het moest een voordeel opleveren maar door een probleem kon Alonso zijn rondje niet afwerken.

Het zou best kunnen dat we in Monza verschillende teams iets gelijkaardig zien doen. De rechte stukken op het circuit van Monza zijn nog belangrijker en een goede slipstream kan zeker in het middenveld verschillende plaatsen verschil betekenen.

Toro Rosso-piloot Carlos Sainz begrijpt dat sommige teams een eventuele ‘tow’ op één van de rechte stukken overwegen, al ziet hij er ook een risico in.

“Het is iets dat als een boemerang in je gezicht kan terugkeren wanneer je het niet perfect doet,” zei Sainz voorafgaand aan het raceweekend van de Italiaanse GP. “Bij McLaren was het in België een speciale situatie. Een van beide rijders incasseerde een enorme gridpenalty en zou sowieso als laatste vertrekken. Ze gingen er dan ook voluit voor omdat het zinvol was.”

“Wat de anderen betreft, je kan een held zijn maar ook een idioot wanneer je het niet goed doet. Het is dan ook erg tricky om het goed voor elkaar te krijgen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België