F1-piloten voeren actie tegen besluitvorming in de Formule 1

23 maart 2016 — Alle Formule 1 rijders laten van zich horen en komen in actie tegen de besluitvorming in de Formule 1. Sebastian Vettel, Jenson Button en Alexander Wurz (voormalig F1-piloot) hebben namens alle rijders een verklaring naar buiten gebracht via de Grand Prix Drivers' Association (GPDA).


De rijders stellen zich de vraag of de Formule 1 nog op een correcte manier wordt bestuurd en dat laten ze blijken in de verklaring.

“We zijn dol op onze sport!” klinkt het overtuigend. “Sinds jongs af aan is het onze droom om in de snelste auto’s rond te rijden op de mooiste circuits ter wereld, tegen de beste rijders ter wereld. Naast de fans, zijn wij (rijders) het meest geïnteresseerd in deze sport. We houden van de Formule 1”, klinkt het nog steeds positief.

Vanaf dan klinkt het nogal negatief bij de rijders. “We zijn van mening dat de recente reglementswijzigingen, op zowel sportief als technisch maar ook zakelijk vlak, een stoorzender zijn en geen enkele bijdrage leveren aan de oplossingen voor de problemen van de sport. In sommige gevallen brengen de wijzigingen zelfs de toekomst van de sport in het gevaar.”

Daarbij valt er wel in de verklaring te lezen dat de rijders met goede intenties handelen.

“Daardoor moeten we dus concluderen dat het proces van de besluitvorming achterhaald is. Het staat vooruitgang in de weg”, gaan ze verder. “Het gaat zelfs negatief werken. Het heeft een negatieve invloed op onze sport en voorkomt dat de Formule 1 meegaat met de volgende generatie.”

Daarna gaan de rijders in op wat ze nu verwachten van de leiders van de sport.

“We vragen om een herstructurering van de organisatie te overwegen. We doen beroep op de eigenaars en aandeelhouders van de Formule 1. De beslissingen in verband met de toekomst van de sport, zowel op korte als op lange termijn, moeten gemaakt worden vanuit een goed plan. Dat plan moet staan voor de principes en de kernwaarden van de Formule 1. We moeten ervoor zorgen dat de Formule 1 een sport blijft die uitgevochten wordt door de beste rijders, op de beste circuits ter wereld. De Formule 1 moet het onderdak blijven van de beste teams, rijders en circuits met de bijhorende partners en leveranciers.”

Ten slotte sluiten de rijders hun verklaring af met de volgende woorden.

“Wij, de rijders, staan met z’n allen achter deze verklaring. We bieden onze hulp en steun aan om ervoor te zorgen dat de Formule 1 aantrekkelijk blijft voor de volgende generatie. Het moet vermeld worden dat deze open brief niet gezien mag worden als een respectloze aanval, maar is gemaakt met de beste intenties. ”

Zo sluiten Button, Vettel en Wurz de verklaring af in naam van de Grand Prix Drivers Association.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België