Rijders zijn erg tevreden over DRS

24 november 2011 — De laatste race van het seizoen wordt komend weekend gereden en dan blikken de rijders graag terug op het seizoen. Over één ding zijn ze het alvast eens: DRS is een succes.

Voor aanvang van het seizoen werd er veel verwacht van DRS en KERS. Beide systemen bewezen dit jaar hun nut. Ze zorgden er samen met de banden van Pirelli voor dat we heel wat inhaalmaneouvres konden zien. Ook de rijders zelf zijn uitermate tevreden over het systeem.

“Volgens mij hebben we overduidelijk vooruitgang geboekt,” zei Schumacher in een reactie. “We hebben enkele opwindende races gehad. Kijk bijvoorbeeld naar Zuid-Korea. Hamilton en Webber hadden daar een erg mooi gevecht, een gevecht dat er niet zou geweest zijn zonder DRS. Het zou zeker niet zo close geweest zijn.”

Volgens sommigen maakt DRS het inhalen te gemakkelijk, maar al bij al is dat niet al te vaak het geval geweest. Meestal werd er een mooi compromis gevonden zodat het ook niet te eenvoudig was.

“Het heeft tijdens de meeste races voor heel wat spektakel gezorgd,” aldus Button. “Er zijn misschien enkele races waarbij het inhalen te makkelijk werd gemaakt. Er zijn echter altijd negatieve zaken aan een maatregel als deze.”

“De voordelen wegen echter ruimschoots op tegenover de nadelen. Het heeft heel wat toegevoegde waarde voor het racen en je komt dichter bij de wagens voor jou. KERS is ook erg belangrijk geweest,” besluit de Brit.

De ervaringen die dit seizoen werden opgedaan zullen uiteraard tijdens de winterpauze grondig geannalyseerd worden. Dit alles moet ervoor zorgen dat het gebruik van DRS in 2012 nog verbeterd wordt.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België