Rijkste man op aarde zit bij Sauber

10 maart 2011 — Het zakelijke magazine Forbes heeft Carlos Slim tot rijkste persoon op aarde benoemd. Carlos Slim is officieel sponsor van Sauber F1.

De 71-jarige Carlos Slim zag zijn fortuin afgelopen seizoen met meer dan $20 miljard vergroten tot een slordige $74 miljard. Slim besloot met het zogenaamde Telmex het Zwitserse Sauber te sponsoren en op die manier Sergio Perez van een zitje te verzekeren. Carlos Slim is volgens het magazine Forbes alvast de rijkste man op aarde. Bernie Ecclestone kwam ook in het lijstje voor. De oprichter van de Formule 1 moest wel genoegen nemen met de 254ste plaats en $4.2 miljard.

Tot slot mogen we ook Dietrich Mateschitz niet vergeten. De man die het drankje Red Bull heeft uitgevonden, beschikt in 2011 nog steeds over twee teams in de F1. Mateschitz is volgens Forbes $5 miljard waard. Toro Rosso hoeft in elk geval nog steeds niet dringend van de hand gedaan te worden. Ook Vijay Mallya van Force India stond als 879ste in het lijstje van rijkste personen. Mallya heeft ‘slechts’ $1,4 miljard op zijn bankrekening staan.

image

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België