“Rivaliteit tussen Hamilton en Rosberg is fantastisch voor de F1”

09 november 2015 — Vorig jaar was ze er al, en dit jaar werd ze nogmaals bevestigd, de rivaliteit tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toro Wolff is ze echter een goede zaak voor de Formule 1.


De voorbije weken was het meermaals ‘prijs’. In Austin was er de aanrijding tussen Hamilton en Rosberg bij het ingaan van de eerste bocht, en in Mexico deed Hamilton beklag over een strategiewijziging bij Mercedes die Rosberg zou bevoordelen.

Toto Wolff maakt zich echter geen zorgen over de rivaliteit die tussen Hamilton en Rosberg opnieuw oploopt, zelfs al is de titelstrijd reeds beslist. Volgens de Mercedes-motorsportbaas is de rivaliteit tussen beide Mercedes-piloten zelfs een goede zaak voor de sport.

“De rivaliteit die we hebben tussen Lewis en Nico is fantastisch voor de sport en tegelijkertijd uitstekend voor het team en de rijders. Ze pushen elkaar om steeds harder en harder te gaan. Ze pushen het team vooruit en zorgen voor een fantastisch verhaal. Tegelijkertijd is er ook de druk van de rivalen buitenaf,” aldus Toto Wolff.

Komend weekend staat de GP van Brazilië op programma. Rosberg kondigde reeds aan dat hij voor het tweede raceweekend op rij wil zegevieren. We mogen ons dan ook waarschijnlijk opnieuw aan een ‘bitse’ strijd verwachten.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België