“Rivaliteit tussen Hamilton en Vettel kan legendarisch worden”

14 oktober 2015 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zou het best wel eens kunnen dat de groeiende rivaliteit tussen Hamilton en Vettel één van de grootste uit de geschiedenis van de Formule 1 wordt.


Lewis Hamilton behaalde in Rusland zijn tweeënveertigste overwinning in de Formule 1, exact even veel als Sebastian Vettel. Er werd al op gezinspeeld tijdens de interviews en de rivaliteit tussen beide rijders werd daardoor nog wat aangewakkerd. Zo liet Hamilton verstaan dat hij er alles voor zou doen om met Vettel te strijden zoals Nigel Mansell en Ayrton Senna dat vroeger deden.

Reeds volgend jaar zou er het nodige vuurwerk tussen beide piloten kunnen ontstaan. Daar waar Hamilton dit jaar enigszins onbedreigd de ene overwinning na de andere wist te behalen zullen Sebastian Vettel en Ferrari volgend seizoen waarschijnlijke een serieuze uitdager zijn voor Hamilton en Mercedes.

Ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff beseft dit. Wolff is er zelfs van overtuigd dat de groeiende rivaliteit tussen Hamilton en Vettel de komende jaren kan uitgroeien tot één van de grootste in de geschiedenis van de sport.

“Ze rijden allebei in zeer goede wagens en het kan één van de grote rivaliteiten in de sport worden terwijl ze bij twee verschillende teams rijden,” aldus Toto Wolff. “Lewis heeft reeds zijn eigen rivaliteit binnen het team dus dat is mooi.”

“We verwachten dat Ferrari volgend jaar zeer sterk zal zijn. Ze hebben reeds vroeger dan verwacht uitstekende prestaties neergezet. Tegen het einde van de race in Sochi kon je zien dat zijn wagen over een erg goede snelheid beschikte en de banden nog goed waren. Ze beschikken over erg goede medewerkers binnen hun team en we kijken er naar uit om volgend jaar met hen de strijd aan te gaan,” besluit de motorsportbaas van Mercedes.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België