Rivaliteit tussen Ocon en Perez: “Ik krijg doodsbedreigingen”

27 oktober 2017 — Nadat eerder deze week FIA-steward Mika Salo liet verstaan dat hij doodsbedreigingen had gekregen van fans van Max Verstappen laat nu ook Force India-piloot Esteban Ocon weten dat hij de voorbije maanden doodsbedreigingen heeft gekregen.


Rivaliteit tussen twee teamgenoten, het heeft altijd al bestaan in de Formule 1. Die andere rijder die met dezelfde wagen rijdt als jou, dat is immers de eerste rijder die verslagen dient te worden.

Bij Force India gaat er bijna geen race voorbij of Esteban Ocon en Sergio Perez krijgen het met elkaar aan de stok. In Azerbeidzjan reden de twee kemphanen elkaar bijna in de vangrails en ook tijdens de GP van België was er een triest hoogtepunt.

Tegen zo’n 300 km/u reden Ocon en Perez in de afdaling naar Eau Rouge tegen elkaar. Ze staken toen de schuld op elkaar en de stewards van de FIA lieten het incident onbestraft.

Ook tijdens de overige races komen ze vaak met elkaar in contact, al blijft het ook vaak bij wat verbaal afdreigen van elkaar. toch is er iets veranderd sinds die bewuste GP van Azerbeidzjan.

“Sinds de GP van Azerbeidzjan heb ik veel doodsbedreigingen gekregen,” aldus Ocon, die dit weekend in het thuisland van zijn teamgenoot moet aantreden.

Normaal moedigen de fans in de Formule 1 ook de teamgenoot van hun favoriete rijder vaak aan, maar dat zal in Mexico ongetwijfeld niet het geval zijn.

Voor zijn eigen veiligheid werd Esteban Ocon niet op maandag maar pas op woensdag overgevlogen naar Mexico. Daarnaast vinden al de verplaatsingen van Esteban Ocon plaats in een anonieme geblindeerde wagen, inclusief extra veiligheidspersoneel en een politie-escorte.

“Ik word omringd door mensen die mijn veiligheid kunnen ganderen. Momenteel verloopt alles goed en ik hoop dat het zo zal blijven tijdens de rest van het raceweekend,” vertelt Ocon over zijn situatie.

Teamgenoot Sergio Perez probeerde de gemoederen bij zijn fans alvast wat te bedaren door te zeggen dat hij er alle vertrouwen in heeft dat zijn fans Ocon zullen steunen tijdens het raceweekend. Grote vraag is uiteraard hoeveel impact dat zal hebben op de temperamentvolle Mexicaanse fans.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België