logo
 

Rob Smedley verlaat eind dit seizoen het Williams F1 team

05 november 2018 — Het Williams F1 team heeft vandaag laten weten dat Rob Smedley eind dit seizoen het team zal verlaten. Voorlopig is nog niet duidelijk wat Smedley in de toekomst zal doen.


Smedley maakte in 2014 de overstap van Ferrari naar Williams en zorgde mee voor een transformatie van het team. Door die transformatie slaagde Williams erin om twee seizoenen op rij derde te worden in het constructeurskampioenschap.

Nadien ging het echter bergaf met Williams met als dieptepunt het huidige seizoen waarin het allerlaatste staat en nog maar zeven punten wist te behalen, zesentwintig punten minder dan de voorlaatste. Smedley houdt echter vooral een goed gevoel over aan de succesvolle periode bij Williams.

“Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij Williams,” aldus Rob Smedley. “Sinds ik het team in 2014 vervoegde is het serieus veranderd en het was een plezier om daar deel van uit te maken.”

“Williams is een erg speciaal team binnen de F1-community en ik ben er zeker van dat met al het talent dat er aanwezig is weldra beter zal presteren.”

“Het team zal me altijd nauw aan het hart liggen. Na twintig jaar in de Formule 1 voelt dit echter als het juiste moment om terug te blikken en te bekijken wat ik in de toekomst zal doen.”

“Ik kijk er naar uit om meer tijd door te brengen met mijn familie alvorens ik over mijn toekomst zal beslissen,” besloot Smedley.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Williams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië