logo
 

Robert Kubica blijft hopen op F1-racezitje in 2019

30 juni 2018 — Robert Kubica greep in de aanloop naar het huidige F1-seizoen naast een racezitje bij Williams. De Pool is nu officieel ontwikkelingsrijder voor de renstal al hoopt hij wel nog steeds om volgend jaar op de startgrid van de Formule 1 te staan.

Een bericht gedeeld door Robert Kubica (@robertkubica_real) op

Uiteindelijk verkoos Williams Sergey Sirotkin boven Robert Kubica, waardoor de Rus samen met de Canadees het jongste rijdersduo op de startgrid vormt. Samen hadden Sirotkin en Stroll slechts één seizoen ervaring in de Formule 1.

Lance Stroll behaalde dit seizoen nog maar vier wk-punten, Sirotkin nog geen enkel. Williams staat momenteel dan ook laatste in de wk-tussenstand, al is dat eerder door de wagen die niet competitief is dan door de rijders.

Ook al gaan er stemmen op om Kubica een kans te geven, de Pool beseft ook zelf dat de wagen momenteel gewoon niet goed is en dat er ook geen snelle oplossing bestaat. Wel is het zo dat Kubica nog steeds een racezitje in de F1 ambieert en dan ook liefst bij Williams.

“Ik richt me alleen op een plaatsje op de grid met Williams,” aldus Robert Kubica.

“Het is mijn doel om op de startgrid te staan en vervolgens zullen we zoen. Realistisch gesproken zijn er maar weinig teams waarbij ik uiteindelijk terecht kan of waarmee ik praat.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België