“Robert Kubica dicht bij overeenkomst met Alfa Romeo”

26 december 2019 — De kans lijkt steeds groter te worden dat Robert Kubica ondanks zijn niet bijster succesvolle F1-comeback toch in de sport actief blijft.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Robert Kubica (@robertkubica_real) op

Het leek een sprookje dat uitkwam, de F1-comeback van Robert Kubica. Het verhaal kende echter geen ‘Happy End’ want Kubica kende bij Williams een dramatisch seizoen.

De oorzaak daarvan viel voor een groot stuk toe te schrijven aan het feit dat Kubica geen competitieve F1-bolide ter beschikking kreeg. Maar daarnaast viel ook op dat George Russell als F1-debutant Kubica meestal achter zich liet.

Nog voor het einde van het F1-seizoen 2019 liet Kubica weten dat hij in 2020 niet voor Williams zou rijden maar hij slaagde er ook niet in om bij een ander F1-team een racezitje te verkrijgen.

Volgens ‘Racefans’ is Kubica echter in ver gevorderde onderhandelingen met Alfa Romeo voor de rol van ‘ontwikkelingsrijder’.

De samenwerking zou voor Alfa Romeo op financieel vlak een serieuze meevaller kunnen zijn want Kubica zou zijn persoonlijke sponsor PKN Orlen, een oliebedrijf, meenemen. Die sponsordeal zou bij Alfa Romeo de overeenkomst met Shell kunnen vervangen die eind dit jaar afloopt.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België