logo
 

Robert Kubica geeft de hoop nog niet op

16 december 2017 — Ondanks de hardnekkige geruchten dat Williams heeft laten weten aan Robert Kubica dat ze niet meer op hem rekenen voor 2018, hebben ze in het kamp van de Pool de hoop nog niet laten varen.


Kubica’s vader benadrukt dat zijn zoon nog steeds in de running is om volgend jaar teamgenoot van Lance Stroll te worden bij Williams. Er werd algemeen aangenomen dat de formatie uit Grove gisteren zou bekendmaken dat de jonge Rus Sergey Sirotkin het zitje van oudgediende Felipe Massa zou overnemen in 2018.

Niets is minder waar en het team liet gisteren weten haar beslissing uit te stellen tot januari. Arthur Kubica, vader van, laat weten dat er alles aan gedaan wordt om zijn zoon volgend jaar bij Williams te laten racen.

“We doen er alles aan om Robert bij Williams te krijgen,” vertelde hij aan het Poolse ‘Sportowe Fakty.’ “We hopen op goed nieuws. Als er geen beslissing genomen is voor Kerstmis betekent dat ten minste dat de mensen van Williams niet over één nacht ijs gaan en we doen er alles aan om hen te overtuigen.”

Naar verluidt waren ze bij Williams meer onder de indruk van de prestaties van de jonge Sirotkin. Ook niet onbelangrijk is het feit dat de jonge Rus ongeveer vijftien miljoen euro aan sponsorgelden zou meebrengen.

“Natuurlijk draait het erom hoeveel de nieuwe rijder zal meebrengen. Soms is het talent dat de doorslag geeft en soms telt alleen het geld,” geeft Kubica senior grif toe.

Volgens ‘Sportowe Fakty” werd Kubica donderdag gesignaleerd bij de fabrieken van Williams in Grove.

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België