Robert Kubica huurt BMW M4 en zorgt voor torenhoge factuur na 36 rondjes op Nordschleife

05 oktober 2020 — Voormalig F1-piloot Robert Kubica besloot onlangs om een BMW M4 te huren om over de Nordschleife te scheuren. De Pool deed iets meer dan zeven minuten over een rondje maar de kosten na 36 rondjes liepen voor de verhuurder torenhoog op.

Dit bericht bekijken op Instagram

By now most of you (over 2.5m) have seen the lap with @robertkubica_real. But did you know there were 36 of those laps equaling 756 track km? Today @twistedsymmetry and I have put the M4 on the lift to show you what the result of that was. Link to video in stories! Thank you for the picture @rike67.nordschleife on @racetracker.de #apexnuerburg #bmw #m4 #nurburgring #Nordschleife #touristenfahrten #racing #robertkubica #f1 #send

Een bericht gedeeld door Misha Charoudin (@mgcharoudin) op

Robert Kubica ging onlangs naar Apex Nürburgring om voor 7 000 euro een BMW M4 te huren om er wat rondjes mee op de befaamde Nordschleife te rijden. Wanneer Kubica jou in de toekomst belt om een wagen te huren kan je echter maar best twee keer nadenken.

De voormalig F1-piloot drukte diep het gaspedaal in en ging stevig op de limiet rijden, in die mate zelfs dat de kunsttof diffusor van de uitlaten begon te smelten. De kosten voor het verhuurbedrijf voor het nazicht van de wagen en de verschillende reparaties overstegen de verhuurinkomsten serieus.

Nieuwe remmen, nieuwe wiellagers en nieuwe banden, die laatste zaten er trouwens na twintig rondjes al door. Daarnaast waren er uiteraard ook nog heel wat andere kosten die in rekening gebracht dienden te worden.

Toch zijn ze bij Apex Nürburgring echter best tevreden want indirect zorgde het verhuren van de wagen aan Robert Kubica immers voor ‘onbetaalbare’ reclame.

Hieronder twee video’s van Kubica zijn avontuur met de BMW M4:

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België