Robert Kubica in actie tijdens eerste oefensessie GP van Spanje

09 mei 2018 — De Pool Robert Kubica zal komende vrijdag tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Spanje in actie komen voor Williams.

Een bericht gedeeld door Robert Kubica (@robertkubica_real) op

Robert Kubica greep naast een racezitje bij Williams, dat ging naar de Rus Sergey Sirotkin. Kubica mag dit jaar wel enkele keren testen voor Williams, waaronder dus ook tijdens de eerste oefensessie op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Voor zowel Kubica alsook Williams vormt het Circuit de Barcelona-Catalunya een ideaal moment om de Pool te laten testen. Allebei kennen ze het circuit zeer goed en voor Sergey Sirotkin die even zijn wagen moet afgeven vormt het daardoor ook geen probleem bij zijn voorbereiding van de rest van het raceweekend.


“Van de drie keer dat Kubica in actie zal komen is dit de eerste keer,” Paddy Lowe van Williams. “We hebben een druk programma om af te werken en zijn erg benieuwd naar zijn feedback over de wagen. Sergey Sirotkin zal niet veel hinder ondervinden van het feit dat hij de oefensessie moet missen. Hij heeft hier al erg vaak gereden!”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België