logo
 

Robert Kubica in beeld voor Williams-test

18 september 2017 — Robert Kubica is in beeld om een testdag voor Williams af te werken. De formatie uit Grove is druk bezig met het afwegen van haar opties met het oog op 2018.


Williams overweegt Kubica als vervanger van Felipe Massa als die zou beslissen om zijn helm (weer) aan de wilgen te hangen op het einde van dit seizoen. Het wordt kort dag voor de Britse renstal want dit weekend bevestigde Force India Sergio Perez voor volgend seizoen en het was een publiek geheim dat de Mexicaan in beeld was om het stoeltje naast Lance Stroll te bezetten.

De geruchten zwellen aan dat Kubica op dit moment de kandidaat nummer één is voor Williams en daarom willen ze de Pool volgende maand een testdag aanbieden met een bolide van 2014. Naar verluidt willen ze dat op een Europees circuit doen op vrijdag voor de Grote Prijs van Maleisië of die van Japan, dit om de media aandacht een beetje te omzeilen.

Eerder dit jaar mocht de Pool al eens testen met een bolide van Renault uit 2012 en tijdens de testdagen na de Grote Prijs van Hongarije mocht hij de RS17 van dit jaar aan de tand voelen. Beide tests bevestigden dat Kubica nog steeds snel is maar de Franse renstal vond dat er nog te veel onzekerheid over zijn fysieke paraatheid.

Omdat Renault dit weekend bevestigde dat Carlos Sainz in 2018 teamgenoot van Nico Hulkenberg zal worden mag Kubica de hoop helemaal opgeven om bij de Franse formatie aan de slag te gaan. Zo kan hij nu al zijn pijlen richten op Williams waar sponsor Martini naar verluidt veel in de pap te brokken heeft als het gaat over rijders. De Italiaanse vermouth-producent heeft namelijk iemand nodig die ouder is dan 25 jaar om PR-werk te doen, op die manier valt bijvoorbeeld iemand als Pascal Wehrlein al af.

De voorbije week werd ook al bekend dat regerend wereldkampioen Nico Rosberg zich bij het managementteam gevoegd heeft. Dat betekent ongetwijfeld een duwtje in de rug voor Kubica want Rosberg begon zelf zijn loopbaan bij Williams en de Duitser is er nog altijd een graag geziene gast. De mogelijkheid bestaat dan ook nog dat Rosberg een soort ondersteunende rol kan spelen als ambassadeur van Martini.

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België