Robert Kubica neemt deel aan eerste F1-wintertest

24 februari 2018 — Het Williams F1 team heeft laten weten dat Robert Kubica tijdens de eerste testweek ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen zal testen.

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsmartiniracing) op

De Pool was lange tijd in de running voor het tweede racezitje bij Williams maar Kubica moest uiteindelijk genoegen nemen met de rol van reserve- en ontwikkelingsrijder. Volgende week mag Kubica van Williams echter al meteen in actie komen.

Maandag zal Lance Stroll als eerste achter het stuur van de Williams FW41 kruipen. In de namiddag neemt Sergey Sirotkin de testwerkzaamheden op zich. Op dinsdagochtend zal Sirotkin de testwerkzaamheden verder zetten waarna Kubica op dinsdagnamiddag in actie komt.

Ook op woensdag zal Kubica in actie komen, dan samen met Lance Stroll. Vervolgens zullen Stroll en Sirotkin de testweek op donderdag afsluiten.

Kubica liet eerder al weten dat hij tijdens het seizoen ook tijdens drie oefensessies op vrijdag in actie zal komen. Daarnaast zal hij ook heel wat test- en simulatorwerk op zich nemen. Voor Kubica is het een kans om zich te bewijzen en de hoop op een eventueel volwaardige F1-comeback levendig te houden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België