Robert Kubica behaalt nieuwe overwinning in Rally di Como

17 november 2012 — Robert Kubica heeft opnieuw een overwinning beet.

Dit maal was hij de beste in de Rally di Comi in Italië, aan het stuur van een Citroën C4 WRC. Bedoeling was om de C4, waarmee Sebastien Loeb vier wereldtitels op zijn naam schreef, te leren kennen ter voorbereiding van de Rallye du Var, waar Kubica eind november aan de start komt.

De Pool zit nog steeds in het revalidatieproces, na zijn zware crash in de rally van Andorra, in februari 2011. Daarbij kroop hij door het oog van de naald, nadat een vangrail binnendrong in zijn Skoda Fabia Super 2000. Kubica onderging tal van operaties, waarbij zijn rechterhand net niet geamputeerd moest worden.

Kubica vindt zelf dat het nog te vroeg is om te gaan testen met éénzitters, maar momenteel geniet hij van het rallyrijden, en het lijkt hem erg goed af te gaan, want eerder dit jaar won hij al de Rally Gomitolo di Lana. Geruchten gaan dat Kubica zou deelnemen aan het pas vernieuwde European Rally Championship. Dit nieuwe kampioenschap wordt gepromoot door Eurosport, na het wegvallen van de Intercontinental Rally Challenge.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België