Robert Kubica realistisch: “Maar ik sluit een F1-terugkeer niet uit”

15 december 2019 — Een succes kan de F1-comeback van Robert Kubica niet genoemd worden. De Pool is echter blij dat hij de kans heeft gekregen om een comeback te maken en hij sluit zelfs niet uit dat er nog een comeback komt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

“Je weet nooit wat er gebeurt in het leven,” vertelde Kubica tegenover ‘Autosport magazin’. “Indien ik in de paddock ben kan alles gebeuren.”

“Toch blijft Kubica ook realistisch en de Pool schat zijn kansen op een F1-terugkeer laag in, al sluit hij het niet uit.

“Ik blijf met beide voeten op de grond en realistisch. De kans dat Abu Dhabi mijn laatste F1-race was is veel groter dan dat ik opnieuw in de F1 zal racen. Dat is gewoon realistisch zijn.”

Kubica beseft als geen ander dat het leven onvoorspelbaar is. In 2011 leek hij volop aan de weg naar de top van de Formule 1 te timmeren, een mogelijk contract bij Ferrari lag naar verluidt zelfs in het verschiet. En plots was er die dramatische crash in een rallywagen.

“Ik denk dat ik de voorbije tien jaar een belangrijke les geleerd heb,” aldus Kubica. “Zelfs wanneer alles in het leven onder controle lijkt heb je er eigenlijk geen controle over.”

“Ik had een contract voor drie seizoenen en ik belandde uiteindelijk in een ziekenhuis met de helft van mijn lichaam dat ‘stuk’ was en ik was er bijna niet meer geweest.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België